image_intro_alt

Samorządowa Trasa kandydatek i kandydatów Lewicy po okręgach wyborczych Radomia, tym razem gościliśmy w okręgu nr 3.

Konferencja  prasowa  Lewicy  w Okręgu  numer 3 w Radomiu

Szczegóły  z  konferencji na portalu  →CoZaDzień→TUTAJ!→TUTAJ! →TV Dami

W  dniu  dzisiejszym  odbyła  się  trzecia konferencja  prasowa  z  cyklu  Samorządowa  Trasa  kandydatek i  kandydatów  Lewicy po  Okręgach  wyborczych  Radomia.

Nasze kandydatki  oraz  kandydaci  , którzy startują  w  wyborach  samorządowych   z  Radomskiego  Paktu  Samorządowego  Radosłąwa Witkowskiego  zaplanowali  cykl  5  konferencji  prasowych,  z  których  każda  odbywa  się  w  innym  okręgu  wyborczym Radomia, w  kolejności  zgodnej  z  numerami  okręgów.

Trzecia konferencja z  tego  cyklu  odbyła się dzisiaj  tj.  19 marca 2024r.  w Okręgu numer  3, na Godowie. W  tym okręgu  wyborczym  naszym  kandydatem  jest  Tytus Kacprzak startujący  z 7  miejsca - lista wyborcza nr 14.

og 13

Konferencję otworzyła Jolanta Luty Rzeczniczka Prasowa Nowej Lewicy w Radomiu. W konferencji wzięli udział pozostali kandydaci Lewicy do radomskiego samorządu tj. Edyta Malec-Ćwiek, Jan Pszczoła, Jolanta Sokołowska,. Jolanta Luty.  W konferencji uczestniczył Waldemar Kaczmarski - Przewodniczący Nowej Lewicy w Radomiu.  Następnie głos zabrał kandydat  Lewicy z Radomskiego Paktu Samorządowego Tytus Kacprzak.

og 4

Poniżej treść jego wypowiedzi [fragmenty]:

Tytus Kacprzak kandydat do Rady Miasta w Radomiu (okręg  nr.3 pozycja 7) mówił o tym jak ważne jest bezpieczne dojście i rozwój Oczka Godowskiego.

„Dziś chciałbym podzielić się z Państwem wizją, która od dawna jest mi bliska – przekształceniem okolic oczka godowskiego w przestrzeń, która stanie się zielonym sercem naszego miasta, miejscem pełnym życia i aktywności, dostępnym i bezpiecznym dla każdego mieszkańca Radomia. To miejsce już teraz cieszy się dużą popularnością, co zawdzięczamy przede wszystkim inicjatywom samych mieszkańców. To dzięki ich zaangażowaniu i trosce o najbliższe otoczenie teren ten z każdym rokiem staje się coraz piękniejszy. Jednakże, aby w pełni wykorzystać potencjał tego miejsca, niezbędne jest stworzenie i realizacja kompleksowego planu przez władze miejskie. Jako kandydat na radnego, zobowiązuję się do tego, aby tak się stało.

Potrzebne są m.in nowe nasadzenia drzew, budowę małej architektury z materiałów ekologicznych, instalacje solarnego oświetlenia czy montaż poidełek dla zwierząt i ptaktów.

Jednym z głównych elementów naszych działań musi być zapewnienie bezpiecznego i łatwego dostępu do oczka wodnego, szczególnie od strony osiedla Południe. Obecnie, mimo iż jest to jedno z najchętniej odwiedzanych miejsc przez mieszkańców, brakuje odpowiedniej infrastruktury umożliwiającej bezproblemowe dotarcie do niego. Moim priorytetem będzie budowa ciągu pieszego, który pozwoli na bezpieczne dotarcie do oczka Godowskiego.

To ambitny projekt, który wymaga zaangażowania mieszkańców i władz miasta. Jednak jestem przekonany, że razem możemy uczynić okolice oczka na Godowie miejscem, gdzie każdy chętnie spędzi czas, ciesząc się pięknem przyrody i spokojem. Jako radny, zobowiązuję się do działania na rzecz realizacji tego planu, słuchania głosu mieszkańców i wspólnego kształtowania przestrzeni publicznej naszego miasta. Dajmy miastu, nowe życie.”

Na  zakończenie Tytus  Kacprzak   przypomniał, że  spotkaliśmy  się dzisiaj   w  miejscu, gdzie  w  maju  ubiegłego  roku  członkowie  Lewicy  , w  tym  między  innymi obecni  tu Tytus  Kacprzak, Jan  Pszczoła , Jolanta  Luty    zasadzili  ponad  100  drzew,  które  już  puściły  pierwsze    pąki i zazieleniają   się.

Uczestnicy konferencji - m.in. nasi kandydaci do samorządu radomskiego:

og 1

[Opr.TK,JL,.AL.EB

Radom, dnia 19 marca 2024r.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!